maanantai 10. elokuuta 2009

Ann Cleeves: Valoisat illat

Shetlanti -sarjan toinen osa oli yhtä mukaansatempaava kuin ensimmäinenkin. Tällä kertaa kirjassa elettiin Shetlannin kesää.

Paikallisen taiteilijan Bella Sinclairin näyttelyn avajaisissa sattuu outo välikohtaus. Mies, jota kukaan ei tunne, purskahtaa itkuun katsellessaan yhtä maalauksista. Seuraavana aamuna mies löytyy läheisestä ladosta kuolleena kasvoillaan klovnin naamio. Jimmy Perez alkaa selvittää visaista tapausta, aavistaen sen liittyvän johonkin saarelaiseen.

Edellisestä kirjasta tuttu komisario Jimmy Perez ja Fran Hunter ottavat tässä kirjassa varovaisia askeleita suhteessaan. Edellinen kirja antoi jo viitteitä, että näiden kahden välille saattaisi kehkeytyä romanssi ja tämä kirja vahvisti sen. Tällaiselle romantiikan ystävälle se on tietysti mannaa. Muuten kirja oli ihan hyvä perusdekkari, joita lukee aina mielellään. Shetlannin valoisat kesäyöt eivät minua suomalaisen hetkauttaneet sen kummemmin, vaikka kirjassa niitä jaksettiin ihmetellä. Odotan jatko-osaa Punaista tomua innolla.

½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.