Minette Walters: Pirunkettu

Olen tästä jo varmaan maininnutkin aiemmin, mutta sanon sen silti, Waltersin kirjat kuuluvat mielestäni dekkarien ehdottomaan parhaimmistoon. Aina tarttuessani hänen kirjaansa tiedän, että luvassa on sujuvaa kerrontaa, älyllistä psykologista jännitystä ja kaikenkaikkiaan koukuttavaa luettavaa. Pirunkettu ei tee poikkeusta tästä.

Iäkkään kartanonomistajan James Lockyer-Foxin vaimo on paleltunut kuoliaaksi kartanon kuistille ja hänen miestään epäillään murhasta. Vaikka poliisitutkimukset osoittavat Jamesin syyttömäksi, hän alkaa saada nimettömiä herjaussoittoja, joissa häntä syytetään vaimonsa murhasta. Herjaussoitot pahenevat ja James vaipuu masennukseen. Samaan aikaan lähellä karatanoa sijaitsevalle "ei kenenkään maalle" leiriytyy joukko kiertolaisia, joiden johtajalla vaikuttaa olevan siteitä kartanoon. Jamesin lakimies ja tyttärentytär alkavat selvitellä Jamesin kanssa sotkuisaksi käyvää vyyhteä.

Jälleen kerran tiukasti otteessaan pitävä dekkari Waltersilta. Loppu onnistui yllättämään ainakin minut täysin. Tämän luettuani ei ole lukematta kuin kaksi Walters-suomennosta ja pari suomentamatonta kirjaa.

Kommentit

 1. Minulla on tämä kirja, mutten ole vielä lukenut sitä. Monia muita Waltersin kirjoja sen sijaan olen lukennut ja tykännyt (poikkeuksena Ristiaallokko, joka oli aika kehno).

  Luin joskus jostain Pirunketusta jokseenkin negatiivisen arvion. Se on jäänyt jotenkin alitajuntaani, koska en ole saanut tartuttua siihen. Mutta nyt tulikin into lukaista vihdoin se!

  VastaaPoista
 2. Ristiaallokon lukemisesta on itselläni vierähtänyt niin paljon aikaa, ettei minulla ole minkäänlaisia muistikuvia kirjasta. Mutta itse olen pitänyt ainakin suurimmasta osasta Waltersin kirjoja.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Linkitin nyt mainion blogisi omaan lukupäiväkirjaani. Tervetuloa käymään!

  VastaaPoista
 4. Hei.
  Kiitos! Lisäsin myös blogisi blogiluettelooni ja olen vieraillutkin jo siellä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä