John Ajvide Lindqvist: Ystävät hämärän jälkeen

Vampyyrit ovat kiinnostanet hamasta nuoruudesta lähtien ja vaikka kiinnostus on ollut laimeampaa välillä, kyllä se innostus nostaa päätään silloin tällöin. Mutta suosiolla taidan jättää väliin Twilightin vaikka vierestä seuranneena (kaveri on hurahti kirjoihin, vaikka nolosteleekin sitä) ymmärrän tavallaan sarjan viehätyksen. Ystävät hämärän jälkeen oli hieman erilainen vampyyritarina ja kaukana romantisoiduista mielikuvista.

Kirja sijoittuu Tukholmalaiseen Blackebergin lähiöön, jossa asuu monenkirjavaa porukkaa. Läheisestä metsiköstä löytyy murhattu nuori poika, jonka ruumis on laskettu kuiviin verestä. Tämä viittaa siihen, ettei kyseessä ole aivan tavallinen murhaaja. Samaan aikaan 12-vuotias koulukiusattu Oskar haaveilee kostavansa kiusaajilleen verisesti. Sitten Oskar tutustuu Eli -nimiseen tyttöön, jossa on jotain outoa. Tästä huolimatta nuoret ystävystyvät.

Juonesta ei oikeastaan uskalla paljastaa enempää, vaikka toisaalta kaikki on aika selvää alusta lähtien, paitsti se miten tapahtumat etenevät ja mihin ne päätyvät. Kirjassa oli useampikin keskushenkilö, joiden vaiheita seurattiin vuorotellen. Paksuudestaan huolimatta kirjan luki nopeasti, sillä oli pakko saada tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi. Vaikka vampyyria pidettäisiinkin hirviönä, tätä lukiessa tuntui, että ne varsinaiset hirviöt olivat ihan muita. Ainakin Oskarin kiusaaminen oli varsin ahdistavaa luettavaa ja kiusaajat tuntuivat pelottavammilta kuin itse vampyyri. Suosittelen kauhusta ja vampyyreista pitäville.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä