Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo

Luettuani lukuisia positiivisia kommentteja tästä kirjasta, päätin viimein tarttua siihen itse, sen verran kiinnostavalta itse juoniin kuulosti.

Kirjan kertoja Barcelonalainen Daniel vierailee kirjan alussa isänsä kanssa "Unohdettujen kirjojen hautausmaalla" josta hän löytää Julian Caraxin kirjan Tuulen varjo. Lumoutuneen kirjan tarinasta hän haluaa lukea kirjailijan muut kirjat. Niitä tuntuu vain olevan vaikea löytää mistään, sillä salaperäinen mies etsii myös teoksia ja löytäessään ne polttaa ne. Daniel kiinnostuu kirjailijasta itsestään ja tämän elämästä alkaen selvittää, mitä miehelle todella tapahtui. Pian hän huomaa oman elämänsä alkavan muistuttaa Caraxin vaiheita.

Kirjan kiehtova tarina vei heti mukanaan ja kerronta oli sujuvaa, joten 650 sivua ei tuntunut juuri miltään ja meni ihan hujauksessa. Tästä kirjasta löytyi niin jännitystä, mysteerejä, romantiikkaa, mitä nyt viihdyttävältä kirjalta vain osaa toivoa. Jotenkin myös Barcelona vaikutti kirjan sivuilla kiehtovalta paikalta. Aion lukea myös Záfonin tuoreen suomennoksen Enkelipeli, kunhan saan sen käsiini.

Kommentit

  1. ..ostin juuri. Ja Stockmannin Barcelona setembre tarjosi myös Enkelipeliä kovakantisena. Minulla on vasta Falconesin Meren katedraali puolivälissä. Katsonpa oletko siitä kirjoittanut:-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä