Paulo Coelho: Yksitoista minuuttia

En muista, olenko tullut maininneeksi, että Coelho kuuluu lempikirjailijoihini. Nytpä sitten tuli mainittua. Coelho taitaa olla niitä kirjalijoita, jotka jakavat lukijoiden mielipiteet aika jyrkästi. Toiset ovat haltioissaan hänen kirjoistaan ja toiset eivät voi sietää niitä eivätkä kirjailijaa itseään. Ymmärrän hyvin mikä Coelhossa ärsyttää monia. Miehen filosofiset pohdinnat saattavat vaikuttaa siltä kuin hän tarkoittaisi ne absoluuttisiksi totuuksiksi. En tietenkään voi olla varma ettei näin ole, mutta itse en ainakaan ota niitä niin. Hänen ajatuksistaan monet ovat kiehtovia ja joistain olen samaa mieltä, mutta en todellakaan niele purematta kaikkea mitä hän kirjoittaa. Itse en koe olevani mikään kiihkeä ihailija, satunpa vain pitämään hänen tyylistään ja tarinoistaan. Ensikosketukseni Coelhoon oli Veronika päättää kuolla, jonka luin sellaisessa elämäntilanteessa, että kirjan teema kolahti kunnolla. Se on yhä suosikkini Coelhon kirjoista luettuani neljä muuta kirjaa.

Nyt lukemani Yksitoista minuuttia on kirjailijan mukaan tosipohjainen kertomus rakkauteen pettneestä brasilialaisesta Mariasta, joka päätyy prostitoiduksi Sveitsiin. Maria haaveilee ansaitsevansa tarpeeksi rahaa ostaakseen maatilan perheelleen. Hän lupaa itselleen lopettaa prostituoidun työt ja palata Brasiliaan ansaittuaan tarpeeksi.Päätöstä koettelee Marian tutustuminen tunnettuun taiteilijaan.

Kirjan aihe oli mielenkiintoinen. Coelho käsitteli seksiä ja seksuaalisuutta sekä rakkautta varsin filosofiselta kannalta. Pidin kirjasta ja monet sen sisältämät ajatukset tuntuivat omilta.

½

Kommentit

 1. Moi! Paulo Coelhon tuotantoa kannattaa ehdottomasti lukea :) pidin myös tuosta 'Yksitoista minuuttia'.Romantiikan nälkään voin kai suositella 'Sinistä polkupyörää', jonka luin viime kesänä parissa päivässä :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Vielä olisi kolme Colehon suomennetuista teoksista lukematta (Brida, Zahir ja Piedra joen rannalla...).

  Minulta löytyy tuo Sininen polkypyörä omasta hyllystä, mutta en ole vielä sitä lukenut. Pitänee tosiaan tarttua siihen romantiikannälän iskiessä. :)

  VastaaPoista
 3. Minultakin löytyy Coelhoa hyllystä ja tämänkin olen lukenut. Niin kuin sinäkin, aloitin Paolon lukemisen Veronikasta. Se onkin mielestäni ollut toistaiseksi hänen paras kirjansa.

  Minulta jäi Piedra joen rannalla kesken. Ei tosin siksi, että se olisi ollut huono, vaan kirja unohtui mökille ja sinne jäi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä