Harlan Coben: Viaton

Luettuani muutamia positiivisia arvioita tämän jännityskirjailijan kirjoista, päätin lukea kokeeksi jonkin hänen kirjoistaan. Viaton oli ensimmäinen jonka onnistuin saamaan lainaan.

Vankilassa tahattomasta miestaposta istunut Matt Hunter alkaa saada viimein elämäänsä mallilleen. Hänellä on vakituinen työ lakitoimiston leivissä, vaimo Olivia on raskaana ja talokaupat idylliseltä asuntoalueelta melkein varmat. Kaikki muuttuu varoittamatta Olivian ollessa työmatkalla, kun Mattin kännykkään tulee Olivian numerosta kuva tuntemattomasta miehestä sekä videopätkä, jossa Olivian näköinen nainen on hotellihuoneessa blondiperuukki päässään kuvan miehen kanssa. Pian Matt huomaa, että häntä seurataan. Samaan aikaan paikallinen poliisi selvittää kuolleen nunnan tapausta, johon tuntuu liittyvän jotain hämärää. Jäljet johtavat Matt Hunteriin ja pian hän on poliisin tähtäimessä. Kirjassa ehtii olla monta yllättävää käännettä ennen kuin kaikki ratkeaa.

Tässä oli kohdallaan kaikki hyvän jännityskirjan elementit. Oli sopivasti harhautuksia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Jatkuvasti tapahtui jotain, joka pakotti lukemaan kirjaa eteenpäin, jotta saisi selville mistä on kysymys. Kirjailija oli onnistunut punomaan sopivan monimutkaisen juoniverkon, joka piti otteessaan viimeisille sivuille asti. Pidin myös kirjailijan tyylistä, sitä oli miellyttävä lukea.

Tämä oli oikein makoisaa ja viihdyttävää jännitystä. Täytyy etsiä käsiinsä kirjailijan muutkin suomennetut teokset (joita on näköjään harmillisen vähän). Tosin luin jostain, että muut kirjat menevät samalla kaavalla. Pitänee lukea kirjat sopivin välein, ettei ala puuduttaa.

½

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää