Anna Jansson: Vaitelias jumala

Tutustuminen pohjoismaisiin dekkaristeihin jatkuu. Ruotsalaisen Anna Janssonin Maria Wern –dekkareita on ehtinyt ilmestyä jo kahdeksan (joista seitsemän on suomennettu).

Sarjan ensimmäisessä osassa Konstaapeli Maria Wern kollegoineen selvittää puusta hirtettynä löytyneen miehen murhaa. Tapaus vaikuttaa vahvasti rituaalimurhalta, sillä tekotapa ja olosuhteet viittaavat skandinaaviseen mytologiaan. Luvassa on monta käännettä ennen kuin kaikkia selviää. Kirjassa paneudutaan myös Marian yksityiselämään, jota hankaloittaa asioihin puuttuva anoppi ja aviomiehen kummalliset päähänpistot.

Tämä oli aika tavallinen dekkari. Hyvin kirjoitettu, helppo lukea, sopivasti yllättäviä käänteitä (joista osa ei tosin onnistunut yllättämään minua juurikaan) ja niin edelleen. Mielenkiintoisen lisän tarinaan toi juuri tuo skandinaavisen mytologian mukana olo, muuten tämä ei olisi erottunut muista dekkareista paljoakaan. En tiedä, ehkä olen lukenut taas liikaa dekkareita, kun mikään ei oikein tunnu iskevän. Tai sitten tämä oli vain sitä peruskauraa. Mene ja tiedä. Saa nähdä luenko seuraavia osia. Kai nämä paremman puutteessa menee.

½

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä