Neil Gaiman: Neverwhere

Jatkoin Gaimanin mentävän aukon paikkaamista sivistyksessäni ja luin miehen kolmannen? kirjan. Hänestä on kovaa vauhtia tulossa yksi lempikirjailijoistani.

Neverwhere kertoo Richard Mayhewista joka sattumalta tulee pelastaneeksi Door -nimisen tytön tämän vainoojilta. Door on alapuolisesta Lontoosta, paikasta, jonka olemassaolosta Richardilla ei ole ollut aavistustakaan (eikä sen puoleen valtaosalla yläpuolisen Lontoon asukkailla). Pian Richard huomaa, ettei kukaan enää tunne häntä yläpuolisessa Lontoossa, aivan kuin hänen olemassaolonsa olisi pyyhkiytynyt kokonaan pois. Kun asuntokin myydään alta pois, Richard päättää lähteä etsimään Dooria alapuolisesta Lontoosta selvittääkseen mitä on tekeillä ja tempautuu mukaan outoon ja pelottavaan seikkailuun halki alapuolisen Lontoon, jossa mahdotonkin tuntuu olevan mahdollista.

Neil Gaiman osaa luoda taianomaisia tarinoita ja kiehtovia (pelottaviakin) maailmoja. Pidän myös erityisen paljon hänen kirjoitustyylistään. Hän kertoo tarinansa pilke silmäkulmassa, huumori on läsnä koko ajan, synkimmilläkin hetkillä. Ja tarinoiden loput ovat (tähän mennessä lukemissani kirjoissa) olleet lohdullisia. Suosittelen fantasian ystäville ja kaikille hyvistä tarinoista pitäville.


Arvosana:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää