maanantai 22. joulukuuta 2008

Kate Holden: Enkelivaihde

Löysin tämän kirjan sattumalta kirjaston palautushyllystä. Kirja on omaelämäkerrallinen kertomus australialaisen hyvän perheen tytön joutumisesta heroiinikoukkuun ja lopulta prostituoiduksi.

Kate on hyvän perheen kiltti tyttö, joka viihtyy parhaiten omissa oloissaan. Teininä hän on kaveriporukassa se, joka huolehtii muista näiden pitäessä hauskaa. Mutta yliopistossa kaikki muuttuu ja Katesta sukeutuu varsinainen kapinallinen. Lopulta hän kokeilunhalussaan päätyy heroiinikoukkuun. Huumeidenkäytön rahoittaminen ei ole helppoa tavallisilla töillä ja niinpä seuraava vaihtoehto on prostituutio. Kate aloittaa kadulta, mutta pääsee pian bordelliin töihin.

Elämäkerta on kaunistelematon ja suorasukainen kuvaus nuoren naisen elämästä heroiinikoukussa ja prostituoituna sekä yrityksistä irrottautua huumeista. Tämä oli sujuvasti ja mukaansatempaavasti kirjoitettu kirja karusta aiheesta. Kummasti jokin viehättää minua tämän tyyppisissä selviytymistarinoissa.


Arvosana: ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.