keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Jo Nesbø: Lepakkomies

Tartuin tähän Lasiavaimella palkittuun norjalaiskirjailijan esikoisdekkariin lukemieni positiivisten arvioiden innostamana.

Kirjan (oikeastaan sarjan…) päähenkilönä on alkoholiongelman kanssa kamppaileva poliisi Harry Hole, joka sarjan aloittavassa kirjassa matkustaa Australiaan, Melbourneen auttamaan sikäläistä poliisia nuoren norjalaisnaisen murhan tutkimuksissa. Alun perin selkeältä näyttänyt kuvio mutkistuu, kun esiin nousee seikkoja, jotka viittaavat, että liikkeellä olisi sarjamurhaaja.

Mielenkiintoinen asetelma lähettää pohjoismaalainen poliisi maapallon toiselle puolelle tutkimaan murhaa. Jotenkin vain tuntuu, että aiheesta olisi voinut saada irti enemmänkin. Kirjaa olisi myös voinut tiivistää hieman ja jättää pois joitain mielestäni täysin turhia tapahtumia (mm. Harryn kännisekoilut, tämän ratkettua juomaan, jotenkin koko episodi tuntui täysin irralliselta ja turhalta). Kirja ei säilyttänyt kiinnostavuuttaan ihan loppumetreille asti. Ainakin minun mielenkiintoni herpaantui jossain puolenvälin jälkeen ja loppu tuli sitten harpottua puoliväkisin.

Ei tämä silti huono kirja ollut. Pienellä tiivistämisellä se olisi voinut olla oikein hyvä. Saa nähdä paraneeko sarja jatkossa.

Arvosana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.