keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Colin Dexter: Viimeinen bussi Woodstockiin

En ole aiemmin lukenut Dexterin Morse –kirjoja, vaikka olen katsonut siitä tehtyä TV-sarjaa. Nyt on sitten sekin vahinko korjattu. Tämä on ensimmäinen Morse-dekkari, jossa parivaljakko Lewis ja Morse selvittävät ensimmäistä yhteistä juttuaan.

Nuori nainen, joka on nähty liftaamassa Woodstockiin ystävänsä kanssa, löytyy murhattuna Woodstockista erään pubin parkkipaikalta. Silminnäkijähavainnoista huolimatta naisen ystävätärtä sen paremmin kuin liftarit kyytiin ottanutta autoilijaa ei tunnu löytyvän ja tutkimukset mutkistuvat. Monta erehdystä ja väärinkäsitystä ehtii tapahtua ennen kuin murhaaja lopulta selviää.

Tämä oli oikein hyvin kirjoitettu ja nokkela dekkari. Morse vaikuttaa oikein sympaattiselta henkilöltä, vaikkakin hiukan omalaatuiselta ja välillä jopa äksyltä. Hän ei myöskään mielellään myönnä olevansa väärässä. Eikä Lewis aina pysy Morsen ajatuksenjuoksun tasalla.

Hyvin todennäköisesti luen muutkin Morse –kirjat.

Arvosana: ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.