Vigdís Grímsdottír: Z: Rakkaustarina

Tämä kirja on taas niitä, jotka on pitänyt lukea jo pitkän aikaa, muttei ole saanut aikaiseksi. Nytpä sain viimein tartuttua tähän. Taitaa muuten olla ensimmäinen islantilainen kirja jonka olen lukenut, jos nyt en ihan väärin muista.

Kirja kertoo kauniin ja surullisen tarinan kahden naisen rakkaudesta. Muita teemoja ovat mustasukkaisuus, sisaruus, menettäminen. Näkökulma vaihtelee Annan ja hänen sisarensa välillä. Kirjan nimessäkin esiintyvä Z puolestaan on Annan rakastettu. Kerrontaa rytmittävät Z:n kirjeet Annalle ja Annan runot.

Pidin tästä kirjasta todella paljon. Kerronta oli kaunista, runollista, haikeaa. Henkilöt pohtivat paljon itseään ja muita, miksi käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Mm. Annan sisar kamppaili oman liiallisuuksiin menevän mustasukkaisuutensa (piirre, jonka huomaan valitettavasti itsessänikin toisinaan…) kanssa. Kirjassa oli niin paljon kaikkea ja useita tasoja, että vaatisi toisen lukukerran, jotta saisi kaiken irti.

Ihana kirja, mutta surullinen. Ja kuitenkin lopussa tuntui, että näinhän tämän piti mennäkin. Haluan lukea tältä kirjailijalta lisää.

Arvosana:

Kommentit

 1. Joku muukin on lukenut tämän kirjan!
  Minä rakastin tätä kovasti, kun pari vuotta sitten luin. Pitäisi ottaa uusintaa, sen tämä romaani ansaitsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan upea kirja ja ehdottomasti uusintaluvun arvoinen!

   Poista
 2. Kuulostaa siltä että voisin pitää. Voisitko sen verran spoilata että onko tässä sitä tyypillistä "yhyy olen/olin kaapissa" -skeidaa? Silloin minun ei kannata vaivautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, että en enää muista kirjaa kovin tarkasti, mutta uskaltaisin väittää, ettei tässä sitä ollut. Täältä voi lukea pätkän kirjasta, se antaa aika hyvän kuvan kirjan tyylistä. Itse kyllä muistan pitäneeni tästä kovasti. Pitäisi varmaan lukea uudelleen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä