Neil Gaiman: Coraline varjojen talossa

Ensin täytyy tunnustaa, että en ole lukenut Gaimanilta muuta kuin Tähtisumua (josta pidin paljon) ja Sandman -sarjakuvia (joista pidän myös). Tämä on noloa siksi, että tiedän Gaimanin olevan loistava kirjailija ja tiedän, että hän olisi aika varmasti lempikirjailijoitani, jos vain olisin lukenut useampia hänen kirjojaan.

Tämä kirja on luokiteltu lastenkirjaksi, mutta yhtä hyvin tämä uppoaa varmasti aikuisiinkin. Kirja on hyvin kirjoitettu ja kiehtova tarina Coraline nimisestä tytöstä, joka pitkästyttyään alkaa tutkia tarkemmin perheensä taloa. Tutkimusretkillään hän löytää salaperäisen oven, jonka takaa paljastuu tiiliseinä. Seuraavan kerran, kun Coraline avaa oven, on tiiliseinä poissa ja tilalla on käytävä, joka johtaa pelottavaan varjomaailmaan. Tuolla toisessa maailmassa Coraline odottaa toinen äiti ja isä, jotka vaikuttavat kovasti samanlaisilta kuin Coralinen oikeat vanhemmat, mutta heillä on silmien paikalla napit. Jotain outoa ja pelottavaa, suorastaan uhkaavaa heissä kuitenkin on.

Tämä oli oikein mainio, pieni kirjanen ja uusi osoitus siitä, että minun todellakin pitäisi lukea Gaimania lisää, minkä aionkin tehdä.

Arvosana:

Kommentit

  1. Olen tätä pyöritellyt kirjastossa kädessäni, mutta en kuitenkaan lainannut. Tykkään nuorten fantasiaromaaneista, joten täytyisi tämäkin lukaista. =) Luim monta vuotta sitten Gaimanin Unohdetut jumalat -romaanin, ja se oli hetkittäin ihan hyvä, mutta hetkittäin lukeminen takkusi pahasti. Senpä takia en ole uskaltanut kokeilla muita Gaimanin kirjoja...

    Mariel/Luetut.net

    VastaaPoista
  2. Minulle on hehkutettu tuota Unohdettuja jumalia monen ihmisen voimin, mutta vielä en ole siihen tarttunut. Itse pidin kovasti juuri tuosta Tähtisumua -kirjasta, kannattaa tutustua siihenkin. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä