perjantai 17. lokakuuta 2008

Karin Slaughter: Riistetyt

Luin jokin aika sitten Karin Slaughterin esikoiskirjan, joka aloittaa Grand County –sarjan. Tämä on sarjan toinen osa ja aiheeltaan huomattavasti rankempi ja ahdistavampi kuin ensimmäinen. Yleensä vältän tietoisesti tämän tyyppisessä aihepiirissä liikkuvia kirjoja, mutta koska tämä on osa sarjaa, jossa päähenkilöiden elämät menevät kirja kirjalta eteenpäin, ajattelin, etten voi jättää tätä väliin.

Kirjan alussa kahden nuoren riita huvipaikalla johtaa toisen kuolemaan. Samaan aikaan paikan vessasta löytyy silvottu keskosen ruumis. Tapaukset tuntuvat linkittyvän yhteen. Teinitytön ruumiinavauksessa tulee ilmi järkyttäviä yksityiskohtia, jotka johtavat Sara Lintonin ja Jeffrey Tolliverin karmean salaisuuden jäljille.

Huolimatta aiheestaan tätä kirjaa oli hyvin vaikea laskea käsistä, kunhan pääsin kunnolla alkuun. Karin Slaughter kirjoittaa todella vetävää tekstiä ja punoo juonta taitavasti. Vaikka alusta asti on melko selvää, mikä oikein on homman nimi, kokonaiskuva paljastuu vasta loppumetreillä. Ja kirjailija jättää lopun tietyllä tavalla kiusallisen avoimeksi.

Pahinta tässä oli taas se, että tällaisia julmuuksia tapahtuu oikeasti ympäri maailmaa kaiken aikaa. Tätä sanoisin jo pelottavaksi.

Arvosana: ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.