Ian Rankin: Ristinolla

Minun on ollut tarkoitus tutustua Rankiniin jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt sain luettua ensimmäisen John Rebusista kertovan kirjan. Rebus on tuttu jo BBC:n televisio-sarjana (josta muistin katsoa huikeat kaksi jaksoa, kun sitä viimeksi näytettiin).

Edinburghissa on alkanut kadota nuoria tyttöjä, jotka löytyvät murhattuna. Samaan aikaan Rebus alkaa saada outoja kirjeitä, joissa on solmittuja narunpätkiä ja viestejä, aivan kuin joku yrittäisi kertoa hänelle jotain. Päähenkilö John Rebus on keski-ikäinen, liikaa polttava ja juova eronnut mies, jolla voisi olla läheisemmätkin välit tyttäreensä, mutta jotenkin hän kokee etääntyvänsä tästä hiljalleen. Ensimmäisessä kirjassa Rebus on vielä ylikonstaapeli eikä hän vaikuta olevan esimiestensä suosiossa. Hän on suorapuheinen ja välillä karkeakin, mutta kuitenkin oikeudenmukainen.

Pidin Rankinin kirjoitustyylistä, vaikka se oli paikoin karkeaakin. Tarina oli sopivan arvoituksellinen ja henkilöt mielenkiintoisa kaikessa karuudessaan. Aion ehdottomasti lukea muutkin sarjan kirjat.

Arvosana: ½

Kommentit

  1. En tiedä, oletko lueskellut mun lukupäiväkirjaani, mutta mähän olen tätä Rebus-sarjaa kahlannut läpi. Mielestäni sarja paranee edetessään. Vasta seitsemäs suomennettu kirja on se Rankinin ns. läpimurtoromaani. Kannattaa lukea kirjat ilmestymisjärjestyksessä, mielestäni sillä tavalla saa eniten irti Rebus-sarjasta.

    Mariel / Luetut.net

    VastaaPoista
  2. Juu, olen lueskellut blogiasi. Kiva kuulla, että sarja paranee, vaikka ei tämä ensimmäinen kirjakaan huono ollut, pidin siitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä