Karin Fossum: Evan Katse

Jatkoin tutustumistani pohjoismaisiin dekkarikirjailijoihin lukemalla Karin Fossumin esikoisdekkarin Evan katse. Fossumkin edustaa enemmän tätä jännityskirjallisuuden psykologista puolta kuin perinteistä arvoitusdekkaria. Poliisintyön kuvaaminenkin jää vähemmälle ja kirjailija keskittyy enemmän murhaa edeltäneisiin ja siihen johtaneisiin tapahtumiin.

Rannalta löytyy miehen ruumis ja pian komisario Konrad Sejer alkaa epäillä, että tapaus liittyy aikaisemmin tapahtuneeseen ilotytön murhaan. Siinä juoni kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kuitenkin kuvio on monimutkaisempi kuin ensin näyttää.

Pidin komisario Sejeristä, joka on muutamien muiden dekkaripoliisien tavoin kovin sympaattinen hahmo ja olisin lukenut hänestä ja yksityiselämästään enemmänkin. Tämä ensimmäinen osa ei ehkä ollut ihan niin hyvä kuin olin odottanut, mutta aion lukea seuraavankin.

Arvosana: ½

Kommentit

  1. Olen lukenut nuo kaikki Fossumin Sejer-kirjat ja pidin. Evan katse ei minustakaan edusta parhaimmistoa, joten parempaa on luvassa. ;)

    VastaaPoista
  2. No hyvä, että muut ovat parempia, sillä vaikka tämä oli ihan ok, ei se yltänyt huippujen tasolle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä