maanantai 8. syyskuuta 2008

Italo Calvino: Halkaistu varakreivi

Olen lukenut Calvinolta aiemmin klassikon Jos talviyönä matkamies. Tuosta on aikaa vuosia, joten en muista muuta kuin, että pidin kirjasta. Pitänee lukea se uudelleen jossain vaiheessa. Kaverini on kehunut Calvinon muitakin kirjoja, joten päätin lainata jonkin niistä kokeeksi nyt vuosia tuon Jos talviyönä lukemisen jälkeen. Täytyy tunnustaa, että valitsin tämän, koska se oli kaikkein ohuin (vaikkei muutkaan nyt niin kovin paksuja olleet).

Kirjassa varakreivi Medardo di Terralba palaa sodasta Turkkia vastaan halkaistuna. Epäonneksi palaaja on pahapuolisko joka alkaa tehdä ilkeyksiä ja langettaa hirttotuomioita. Pian myös hyväpuolisko saapuu takaisin ja alkaa puolestaan tehdä hyviä tekoja. Kirjan minäkertojana on varakreivin sisarenpoika.

Tästä pitäisi nyt repäistä jotain viisasta tai nokkelaa sanottavaa, mutta en osaa sanoa muuta kuin että pidin kirjasta ja Calvinon tyylistä. Sain jopa ahaa-elämyksen, koskien tarinan "opetusta". Pitänee lukea lisää Calvinoa.

Arvosana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.