tiistai 2. syyskuuta 2008

Ari Paulow: Viidakkkojuoksu

En ollut aiemmin tutustunut tähän kirjailijaan, mutta tätini lainasi minulle kaksi hänen kirjaansa ja paremman lukemisen puutteessa tartuin ensimmäiseen niistä. Viidakkojuoksu on siis Paulowin esikoisdekkari. Tyyli tuo heti mieleen Reijo Mäen Vares-kirjat eikä ainoastaan siksi, että tässäkin on päähenkilönä viinaan ja naisiin menevä yksityisetsivä vaan kirjoitustyyli ja huumori tuovat myös mieleen Mäen. Tapahtumapaikkana on sentään Turun sijasta Oulu.

New Yorkissa etsivätoimistoa pitävä Jesse Hackman joutuu hankaluuksiin paikallisten gangsterien kanssa, palaa takaisin Suomeen ja asettuu Ouluun pitämään baaria ja etsivätoimistoa. Hän saa tutkittavakseen katoamistapauksen, joka paljastuu mutkikkaammaksi kuin hän luuli. Pian hän huomaa olevansa keskellä kovanluokan huumerikosvyyhteä ja kaiken lisäksi hengenvaarassa.

Ihan kelpo lajinsa edustaja (kovaksikeitetty dekkari vai mikä lie...) tämä oli, vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä roisia kielekäyttöä ja nokkelaa sanailua riitti. Myös yllätyksiä tuli vielä ihan loppumetreillä. Ei tämä tosin päässyt lähellekään lempidekkaristejani ja jatko-osan luen sitten kun ei muutakaan ole.

Arvosana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.