Kata Kärkkäinen: Jumalasta seuraava

Aiemmin lukemani Kahdeksas huone -kirjan ja Elegian arvion innoittamana tartuin Kärkkäisen aikaisempaan kirjaan. Jumalasta seuraava on Kiian kasvutarina ja kertomus tämän pyristelystä irti narsistisesta Patrikista.

Kiia tutustuu Patrikiin sattuman oikusta, kun ravintola sekoittaa heidän ruoka-annoksensa. Pian hän joutuu miehen pauloihin ja alistuu lähes täysin tämän valtaan.

Kirjaa lukiessa minua välillä ärsytti päähenkilön naiivius ja alistuminen, joka lähenteli jo masokismia. On tietysti hankala ymmärtää, miten vaikea on irrottautua luonnehäiriöisestä kumppanista ja sairaasta suhteesta, sitä itse kokematta, mutta silti Kian hyväuskoisuus ja itsepetos on suorastaan raivostuttavaa.

Kirja on kuitenkin taitavasti kirjoitettu ja sujuvaa luettavaa. Nyt viimeistään on uskottava, että Kärkkäinen todella osaa kirjoittaa ja vielä mielenkiintoisista aiheista. Jokohan ne kirjailijaliiton ovet kohta aukeaisivat.

Arvosana: ½

Kommentit

  1. Minulla oli myös ristiriitaisia tunteita Kian suhteen. Kenties hänen päättämättömyyttään ja naiiviuttaan voi perustella rakkauden huumalla - ainakin aluksi. Ja sellaisen kuvan kirjasta sai, että Patrikilla oli taito vedota toisten tunteisiin vähän "hajota ja hallitse" -tyylillä. Toiset ihmiset ovat aika otollista maaperää tuollaisen manipuloinnin kohteeksi.

    Minulla on vielä Kahdeksas huone lukematta, mutta ehdottomasti aion sen hankkia!

    VastaaPoista
  2. Ymmärrän, että Patrikin kaltaisten tyyppien on helppo saada valtaansa manipuloinnille alttiita. Itseni vain on vaikea kuvitella joutuvani siihen tilanteeseen, sillä olen enemmänkin vainoharhaisen varautunut ja epäluuloinen kuin luottavainen. Ei pidemmän päälle hyvä sekään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä