Karin Slaughter: Sokaistu

Jostain syystä en ollut aiemmin lukenut Karin Slaughterin kirjoja, vaikka olin niihin törmännytkin. Taisin ohittaa kirjat toteamalla "taas näitä amerikkalaisia sarjamurhaajamysteeri-juttuja". Olin nimittäin jo välillä saanut sen tyyppisistä kirjoista tarpeekseni (ahmin niitä yhteen aikaan koko ajan). Jostain syystä päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden kirjailijalle ja lainasin hänen esikoisensa. Sokaistu aloittaa Grant County -sarjan, jonka päähenkilönä on Heartsdalen pikkukaupungin lastenlääkäri ja patologi Sara Linton.

Ensimmäisessä kirjassa Sara löytää paikallisen kuppilan vessasta pahasti haavoitetun naisen. Elvytysyrityksistä huolimatta nainen menehtyy. Tämä on kuitenkin vasta alkua, sillä liikkeellä näyttää olevan erittäin raaka sarjamurhaaja. Kaikenlisäksi tapaukset tuntuvat kietoutuvan oudosti Saran omaan elämään. Murhia selvittämässä on myös mm. Saran entinen mies Jeffrey Tolliver, paikallinen poliisipäällikkö.

Aika perussarjamurhaajadekkarihan tämä on, mutta kerronta oli vetävää ja kirja piti otteessaan loppuun saakka. Vaikka pakko kyllä sanoa, että arvasin syyllisen ennen aikojaan. Se ei kuitenkaan latistanut loppua mitenkään. Aion ehdottomasti lukea sarjan muutkin osat, jotka toivottavasti ovat ainakin yhtä hyviä kuin tämä ensimmäinen.

Arvosana: ½

Kommentit

  1. Olen lukenut Slaughterilta muistaakseni kolme kirjaa tuota Grant County -sarjaa. Lukemisesta on tosin jo jonkin aikaa, joten ihan tarkkaan ei juonenkulut ole enää muistissa. Sellainen muistikuva minulla kuitenkin on, että aika samoilla linjoilla mentiin kaikissa kirjoissa. Siis ihan ok-kirjoja, perusdekkareita. Tarkoitus olisi lukea sarjan loputkin osat, muttei ole osunut käsiini.

    VastaaPoista
  2. Aion lukea loputkin osat, kun vain saisin ne käsiini kirjastosta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä