perjantai 11. heinäkuuta 2008

Sujata Massey: Rei Shimura, samurain tytär

Innostuin lukemaan Rei Shimura-kirjoja viime kesänä. Mitään kaikkein jännittävimpiä ja omaperäisimpiä dekkareita nämä eivät ole ja murhajuonet tuntuvat jotenkin sivuseikalta näissä kirjoissa. Enemmän keskitytään ihmissuhteiden setvimiseen. Jos haluan lukea kunnon dekkarin valitsen jonkin muun kirjailijan kirjan. Tästä huolimatta pidän Shimura-kirjoista kovasti, sillä niissä on paljon muuta mielenkiintoista. Minua viehättää japanilaisen kulttuurin kuvaus ja kirjojen tietynlainen keveys. Vaikka Rein tietynlainen naiivius ja sinisilmäisyys välillä hieman ärsyttääkin, se on helppo antaa anteeksi. Olen koukussa näihin kirjoihin.

Tässä kyseisessä kirjassa Rei vierailee poikaystävänsä Hugh Glendinningin kanssa vanhempiensa luon San Franciscossa ja törmää hämärään kuolemantapaukseen, joka liittyy Hughin tutkimaan juttuun. Rei tutkii myös sukunsa historiaa ja hänelle paljastuu ikäviä asioita.

Sujuva ja viihdyttävä kirja, jonka lukemiseen minulta meni luvattoman kauan aikaa (luin välissä muita kirjoja...).

Arvosana: ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.