Alexandra Marinina: Kaikesta täytyy maksaa

Kaikesta täytyy maksaa on järjestyksessään neljäs suomennettu Anastasia Kamenskaja-kirja. Olen lukenut aiemmat kolme ja pitänyt niistä. Virkistävää lukea välillä muuallekin kuin Suomeen, Iso-Britanniaan tai Yhdysvaltoihin sijoittuvia dekkareita. Itse venäläisestä yhteiskunnasta tiedän aika vähän, joten hankala sanoa miten totuudenmukaisenkuvan kirjat antavat asioista. Kovin erilaiselta tuntuu poliisin ja virkamiesten toiminta.

Juonesta sen verran, että aiemmista kirjoista tuttu rikollispomo Denisov pyytää Anastasia Kamenskajaa selvittämään entisen naisystävänsä murhaa. Rikos kytkeytyy myös sarjaan tiedemiesten ja taiteilijoiden salaperäisiä kuolemia ja kaiken takana tuntuu olevan useampi henkilö.

Marininalla on aivan omanlainen tyylinsä ja Anastasia Kamenskaja on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista dekkaripoliiseista (tai pitäisi varmaan sanoa miliiseistä), joita tiedän. Kirjailija osaa punoa monimutkaisen juonen langat yhteen taitavasti. Marininan kirjoissa syyllisen selviäminen ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että tämä saisi ansaitsemansa rangaistuksen.

Arvosana: ½

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä