Zadie Smith: Kauneudesta

Ensimmäinen kyseisen kirjailijan kirja, jonka olen lukenut. Pidin tästä kirjasta todella paljon. Tarina oli mielenkiintoinen, henkilöhahmot kiinnostavia omine piirteineen ja kirjailijan tyyli oli erittäin sujuvaa ja miellyttävää lukea. Kirjailijan itsensä mukaan kirja on kunnianosoitus E. M. Forsterin kirjalle Talo jalavan varjossa. En tiedä missä määrin Smithin kirjan juoni mukailee esikuvaansa, sillä harmikseni en ole ehtinyt vielä lukea Forsterin kirjaa.

Kirja kertoo kahdesta perheestä, Belseyistä ja Kippseistä. Howard Belsey ja Monty Kipps ovat molemmat Rembrandtiin perehtyneitä tutkijoita ja toistensa kilpailijoita. Tämän lisäksi heillä on kovin erilaiset ajatusmaailmat, sillä Belseyt (lukuunottamatta vanhinta poikaa Jeremyä) ovat ateisteja ja liberaaleja, kun taas Kippsit ovat kristittyjä ja konservatiiveja. Tämä synnyttää heidän välilleen lisäjännitteitä.

Kirja oli monitasoinen ja ajatuksia herättävä. Haluan ehdottomasti lukea kirjailijan muutkin kirjat.

Arvio:

Kommentit

  1. En ole kuullut kirjailijasta aikaisemmin, mutta tuo vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, se näissä lukupäiväkirjoissa on niin hyvää, kun saa lukuvinkkejä.

    VastaaPoista
  2. Itse olin lukenut kyseisestä kirjasta useampia kehuvia arvioita, jotka kannustivat lukemaan kirjan. Muutenkin aihe vaikutti mielenkiintoiselta. Suosittelen kirjaa kyllä lämpimästi.

    Tosiaan, itsekin seuraan useampia lukupäiväkirjoja, että löytäisin uutta mielenkiintoista luettavaa. Ja kenties uusia näkökulmia jo lukemiini kirjoihin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä