Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta

Tästä kirjasta tuli oitis yksi lempikirjoistani. Fantasiaa, jännityskertomusta ja mystisiä tapahtumia sekoittava kirja on mukaansatempaava ja jännittävä. Kirjaa on kuvattu maagiseksi realismiksi ja kirjailija itse kutsuu itseään reaalifantastikoksi. Molemmat termit määrittelevät kirjaa erinomaisesti.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pienehkölle paikkakunnalle, nimeltä Jäniksenselkä. Päähenkilö Ella Milana palaa kotikaupunkiinsa äidinkielenopettajaksi ja joutuu outojen tapahtumien keskipisteeseen. Kaupungissa asuu maailmallakin tunnettu ja rakastettu lastenkirjailija Laura Lumikko, joka on perustanut Kirjallisuuden Seuran, johon kuuluu yhdeksän lahjakasta kirjailijaa. Ellasta tulee Seuran kymmenes jäsen, mutta ennen kuin hän ehtii edes tavata Laura Lumikko, tämä katoaa jäljettömiin. Tästä alkaa sarja toinen toistaa oudompia ja pelottavampia tapahtumia. Kirjasta ei oikein voi paljastaa tämän enempää pilaamatta lukunautintoa, tässäkin oli jo ehkä liikaa.

Pidin kirjasta erittäin paljon. Sen hieman vinksahtanut reaalimaailma ja todellisuus, toinen toistaan erikoisemmat henkilöt ja kummalliset tapahtumat kietoivat minut heti pauloihinsa. Loppuratkaisu onnistui yllättämään minut täysin. Tavallaan loppu jäi, ainakin joiltain osin, avoimeksi. Kirja jäi kummittelemaan mieleeni ja aion lukea sen vielä uudelleen. Nyt luen kirjailijan novellikokoelmaa Taivaalta pudonnut eläintarha ja odotan innolla seuraavaa romaania.

Arvio:

Kommentit

  1. Hmmm. Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta kirjalta pitää lisätä mun listaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä