Minette Walters: Kaiku

Tästä kirjasta tuli yksi suosikeistani Waltersilta. Tosin olen pitänyt kaikista hänen kirjoistaan, jotka olen tähän mennessä lukenut.

Kirjan alussa rikkaan naisen autotallista löytyy kuolleen miehen ruumis. Mies on nälkään kuollut asunnoton alkoholisti, Billy Blake. Puolivuotta myöhemmin toimittaja Michael Deacon kiinnostuu tapauksesta ja alkaa tutkia sitä. Tutkimusten lomassa paljastuu yllättäviä asioita ja Deacon tutustuu myös joukkoon mitä erilaisimpia ihmisiä.

Kirjailija on käyttänyt kerrontansa tukena ja mausteena mm. lehtiartikkeleita ja muistioita. Nämä tuovat oman mielenkiintoisen lisänsä tarinaan.

Jotenkin Walters onnistuu luomaan kaikkein hulttiomaisimmistakin henkilöhahmoistaan sympaattisia ja tykättäviä. Kaikkine ikävine piirteineen nämä ovat kuitenkin inhimillisiä ja jopa samaistuttaviakin.

Tämäkin kirja tempaisi minut mukaansa jo alkusivuilta ja sitä oli erittäin vaikea laskea käsistään. Vaikka Waltersin aiheet ovat usein vaikeita ja raskaahkoja, tämä ei ollut sieltä ahdistavimmasta päästä. Ehkä jo senkin takia pidin kirjasta niin paljon.

Arvio:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä