Khaled Hosseini : Tuhat loistavaa aurinkoa

Olin lukenut kirjasta lukuisia positiivisia arvioita ja aihepiiri tuntui kiinnostavalta, joten päätin lukea sen. En ole lukenut oikeastaan ollenkaan Lähi-Itään sijoittuvia kirjoja, mutta tämän puutteen aion korjata. Tämä kirja tuntui hyvältä alulta.

Kirjan aihe ja tapahtumat eivät tosiaankaan olleet kaiken keveimmästä ja helpoimmasta päästä. Teini-ikäinen Mariam naitetaan väkisin häntä 30 vuotta vanhemmalle Kabulilaiselle miehelle. Rashid on vanhoillinen, karkea ja julma eikä elämä hänen kanssaan ole helppoa. Tämä juonesta lyhyesti, en halua paljastaa liikaa.

Kirja oli aiheestaan huolimatta helppolukuinen ja sujuva. Pidin kovasti kirjailijan tyylistä. Lisäksi oli kiehtovaa lukea aivan toisenlaisen maan kulttuurista ja tavoista, niistä kaikkein raadollisimmistakin. Ihan kuivin silmin en tätä(kään) kirjaa pystynyt lukemaan. Välillä naisten kohtelu ja heidän alistamisensa pisti oikein vihaksikin. Länsimaisena naisena joka on tottunut siihen, että on (ainakin näennäisesti) tasavertainen ja -arvoinen miesten kanssa on kovin vaikea sulattaa toisenlaista arvomaailmaa.

Tämän kirjan myötä heräsi kiinnostukseni aihepiiriin ja Lähi-Idän kulttuuriin ja haluaisinkin lukea lisää kirjoja aiheesta.

Arvio: ½

Kommentit

  1. Lähi-idän kulttuuriin liittyen voisin suositella ainakin Jean Sassonin Prinsessa Sultana-kirjoja, jotka perustuvat tositapahtumiin. Muita hyviä kirjoja ovat Unelma vapaudesta(kertoo haaremin naisten elämästä), Kunniamurha, Kabulin kirjakauppias, Myyty! ja Markku Löytösen & Miisa Waismaan kirja Arabian salaperäinen vaeltaja: Tutkimusmatkaaja G.A.Wallin. Ja on niitä paljon muitakin, mutta nämä nyt tulivat ensimmäisenä mieleen. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä