torstai 24. huhtikuuta 2008

Haruki Murakami: Sputnik-rakastettuni


Tähän kirjaan tartuin kämppikseni suosituksen pohjalta. Hän oli hehkuttanut Murakamia ja tätä kirjaa minulle useaan otteeseen, joten päätin lopulta ottaa selvää, millainen kirja on kyseessä. En voi sanoa pettyneeni vaan kirja oli oikein positiivinen yllätys. Aion varmasti lukea kirjailijan muitakin kirjoja.

Kirjan kertoja, K, on rakastunut boheemiin ystäväänsä Sumireen, joka haaveilee kirjailijanurasta. Sumire puolestaan rakastuu intohimoisesti itseään lähes parikymmentä vuotta vanhempaan, naimisissa olevaan liikenaiseen, Miuhun. Sumire päätyy Miun yksityissihteeriksi ja lopulta matkalle ympäri Eurooppaa. Matkalla Sumire katoaa jäljettömiin ja K lähtee selvittämään hänen kohtaloaan.

Kirja on yhtä aikaa filosofinen, psykologinen ja mystinen kertomus rakkaudesta, yksinäisyydestä ja olemassaolosta ylipäänsä. Pidin kirjailijan pohdiskelevasta tyylistä ja kirjan arvoituksellisuudesta.

Arvosana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.